Veilig wonen

Inbraakbeveiliging in Limburg

Je huis beschermen van inbraak eindigt niet bij het installeren van een goed alarmsysteem. Er zijn meerdere dingen die je kan doen om je huis veilig te maken en inbrekers buiten te houden.

Vooral als je veel ramen en deuren hebt is het verstandig om iets aan inbraakbeveiliging te doen, omdat dit de plekken zijn waar een dief het makkelijkst naar binnen kan. Een goede inbraakbeveiliging voorkomt mogelijke inbraak en vertraagt de inbreker mocht hij toch een poging wagen.

De soorten inbraakbeveiliging

Voordat je beslist welke soort inbraakbeveiliging het meest geschikt is voor jou, is het belangrijk dat je weet waar je zwakke plekken liggen in huis. Het heeft geen nut om een rolluik te installeren voor het zolderraam.

Dit is natuurlijk een simpel voorbeeld, maar het zou zouden zijn dat je geld uitgeeft aan iets wat niet nodig is. Wat volgt is een beschrijving van de verschillende soorten inbraakbeveiliging en hun kenmerken.

Alarmsysteem. Je kan een degelijk alarmsysteem basispakket al kopen vanaf €150. Deze zijn vaak draadloos en makkelijk zelf te installeren. Probleem is echter dat ze soms kwalitatief niet erg sterk zijn en dat losse componenten niet altijd te koop zijn in het geval er één defect mocht gaat.

Een professioneel alarmsysteem kan meer dan €1000 kosten om te installeren, maar dan weet je wel zeker dat alles goed werkt en geplaatst is en dat je kwaliteit in huis hebt. Als je een goed professioneel systeem hebt zullen een aantal van de volgende componenten voor jou niet nodig zijn. Heb je echter een doe-het-zelf systeem aangeschaft, dan kan je prima gebruik maken van een paar van de volgende opties om de veiligheid te verbeteren.

Camerabewaking. Het voordeel van camerabewaking is dat je ze overal in huis kan plaatsen en dat je ze dus kan richten op kostbare spullen, donkere steegjes en je voordeur. Ook nemen deze camera’s constant op zodat je de beelden altijd terug kan zien en gebruikt kunnen worden in een rechtszaak als er een inbraak plaatsgevonden heeft. Je kan kiezen om zelf individuele camera’s te plaatsen of om een camerabewakingssysteem aan te schaffen. Individuele camera’s kan je vinden vanaf €80 euro per stuk.

Deurbeveiliging. Het beveiligen van een deur zorgt er voor dat een inbreker niet meer makkelijk naar binnen kan omdat het slot niet te forceren is en de deur niet meer open te breken is. Je kan er voor kiezen om een hele nieuwe deur te installeren maar vaak is alleen een goed steekslot ook voldoende. Als je deur in een zijstraat staat of als er niet meteen zicht is op je voordeur vanuit de straat, dan is dit een goede optie. Deurbeveiliging kan je vinden vanaf €800.

Raambeveiliging. Net als deuren zijn ramen een favoriete plek voor een inbreker om binnen te raken. Verschillende soorten raambeveiliging zijn raamsloten, kierstandhouders, raambalken en een vergrendelbare raamgreep. De kosten hiervoor beginnen bij €40.

Inbraakbeveiliging in Limburg

Comments Off on Inbraakbeveiliging in Limburg